Fascisme, wat het is en hoe het te bestrijden

Met trots publiceren wij ons tweede werk ooit: Leon Trotski’s Fascisme, wat het is en hoe het te bestrijden!


Vanaf vandaag is de eerste druk van de heruitgave van dit klassieke werk te verkrijgen via onze distributeur, non-profit webshop De Rode Lap. Het taalgebruik van onze heruitgave is gemoderniseerd om de leesbaarheid te vergroten en het is prachtig en overzichtelijk vormgegeven door onze huisvormgever! Tot slot heeft Gus Ootjers, bekend van het Communistisch Platform, een eigentijds voorwoord geschreven op deze editie om de lezer te introduceren in het debat op links omtrent het fascisme.

In Fascisme, wat het is en hoe het te bestrijden zet Leon Trotski uiteen wat de historische basis van het fascisme is, waarom het voet aan de grond kon krijgen in Europa, en hoe revolutionairen zich tegen het fascisme moeten verdedigen.

Trotski stelt dat een grondige marxistische analyse noodzakelijk is om anti-fascistische politiek te kunnen voeren. De auteur gaat dan ook uitvoerig in op de definitie van fascisme en wat de kenmerken van het fascisme zijn, om zo een beeld te kunnen schetsen van de ontwikkeling van fascisme. Hij behandelt hierbij ook de strategie├źn van de Komintern en stelt alternatieve tactieken voor.

Leon Trotski (1879-1940) was een toonaangevende theoreticus en revolutionair uit Rusland. Hij staat het meest bekend als politieke rivaal van Josef Stalin. Zijn anti-stalinistische idee├źn vormden de basis voor een politieke stroming die later aangeduid wordt als het trotskisme. Het trotskisme is vandaag de dag een politieke stroming die in vele vormen en gedaanten bestaat. Trotski werd in 1940 vermoord in Mexico, op bevel van Stalin.

Deze paperback uitgave bevat 76 pagina’s en is gedrukt in kleur op A5-formaat. Haal hem voor slechts 6 euro hier!