Over ons

UITGEVERIJ PROLETARIS

Proletaris is een socialistische uitgeverij die streeft naar het publiceren van toegankelijke werken die onze lezers informeren over het marxisme en discussie faciliteren over de klassenstrijd. Hierbij houden we de prijzen van onze boeken zo laag mogelijk, zodat deze beschikbaar zijn voor een breed publiek. Ook moderniseren we ouderwets taalgebruik in de marxistische klassiekers die we herdrukken, en voorzien we deze van een eigentijdse introductie op het onderwerp. Hiermee maken we de kennis die in deze werken verscholen zit zo toegankelijk mogelijk!


Proletaris is daarbij een onafhankelijk initiatief dat uitgaat van de kracht van de werkende klasse. Wij ontvangen geen geld van bedrijven of subsidie van de overheid voor onze activiteiten, en wij zullen dit ook nooit aannemen. We geloven in het organiseren van onze klasse als een klasse voor zich. 100% van onze middelen komt uit onze eigen activiteiten of donaties van gelijkgestemde kameraden.


Proletaris draagt als onafhankelijk initiatief op haar eigen manier bij aan de strijd voor zelf-emancipatie van de werkende klasse. Wij voorzien in de vraag naar theoretische verdieping en ideologische verlichting die nodig is om de strijd voor de klassenloze maatschappij te voeren – wij leveren de literatuur voor de nieuwe tijd.


Proletaris een initiatief van het Marxistisch Centrum.